آموزش مجازی زبان فارسی

بخش نوزدهم

"آموزش مجازی زبان فارسی: فعالیت در سه گروه آموزش مجازی زبان فارسی در واتساپ برای دانشجویان فارسی‌آموز اروگوئه و کشورهای مختلف آمریکای لاتین"

تکنولوژی روز ازجمله پیام رسان­‌هایی همچون تلگرام و واتساپ، به وسیلۀ کمک آموزشی شایسته و توانمندی تبدیل شده‌است. برای نمونه، دانشجویان فارسی­‌آموز دانشگاه رپوبلیکای اروگوئه، گروهی در واتساپ دارند که من علاوه بر درس­‌های رسمی دانشگاهی، تقریباً هرروز، مطالب مربوط به آموزش زبان فارسی را به شکل متنی و پوشه­‌های شنیداری (فایل‌های صوتی)، در اختیار آنان قرار می­‌دهم تا در خانه تمرین کنند.

یکی از دوستان نویافته‌ام، آقای باراکامونته که از مشتاقان زبان و ادبیات فارسی است و مدتی در ایران تحصیل کرده و هم اکنون در آرژانتین به تدریس زبان فارسی مشغول است، گروهی واتساپی دارد که دانشجویان فارسی­‌آموز از تقریباً تمام کشورهای آمریکای لاتین در آن حضور دارند. ایشان از من دعوت کرد که در این گروه نیز فعالیت کنم. دانشجویان و فارسی‌آموزانی از آرژانتین، شیلی، برزیل، مکزیک و دیگر کشورها از جمله فارسی آموزان فعلی اروگوئه نیز عضو این گروهند و همفکری و گفتگوی فرهنگی آنان با یکدیگر، فضای دوستانه و علمی خوبی ایجاد کرده­‌است. دانشجویان قبلی­­‌ام در کلمبیا را نیز از طریق فیس‌بوک دعوت کرده‌ام و چندتن از آنان پس از سال‌ها فاصله گرفتن از این زبان، مشتاقانه به این گروه پیوسته‌اند. بنابراین، فرصت و امکانات خوبی فراهم شده تا بتوانم به حدود ۱۰۰ فارسی‌آموز آمریکای لاتین زبان شیرین فارسی تدریس کنم و خوشبختانه تعداد این دوستان، روز به روز در حال افزایش است.

امروز لوسی، دخترخانمی از شیلی که عضو این گروه است، به من پیام داده، تشکر کرده و نوشته‌است که شیفتۀ زبان فارسی است و به شکل خودآموز، خودساخته و خودجوش! دارد زبان فارسی را فرامی‌گیرد و آرزو دارد روزی در ایران زبان فارسی بخواند و در آینده، استاد این زبان در شیلی شود. به نظرم زمان آن فرارسیده که یا بخش گسترش زبان فارسی وزارت علوم و یا بخش خصوصی، با کمک استادان علاقه‌مند که خوشبختانه فراوانند، وبسایت خوب، شایسته و جذابی با روش کاملاً علمی و روزآمد با هدفِ تدریس مجازی زبان فارسی برای این همه مشتاق در سراسر جهان ایجاد کند. بدین‌سان، آنها که سال‌ها پیش زبان فارسی خوانده‌اند و اکنون ارتباطشان قطع شده، می‌توانند باز هم بیاموزند و از زیبایی‌های این زبان و ادبیات بهره‌مند شوند.

ایدون باد!

بهادر باقری

۱۰ تیر ۱۳۹۷

اروگوئه