دلایل عمده جهت سرمایه گذاری در اروگوئه  


خلاصه:

      میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی اروگوئه در اوایل سال 2017 با رقمی معادل 915 میلیون دلار، سبب گردید تا رکورد جدیدی از حضور سرمایه گذاران در این کشور ثبت گردد. در واقع وجود قوانین روشن سرمایه گذاری، مناطق آزاد، بنادر مجهز به تجهیزات بارگیری و تخلیه کالا، فرودگاهای آزاد، پارک های صنعتی و قوانین اقامت موقت برای سرمایه گذاران و همچنین قراردادهای مشارکت عمومی و خصوصی سرمایه گذاری، سبب گردیده تا سرمایه گذاران انگیزه بیشتری جهت ورود به بازار این کشور داشته باشند. 


      بروز بحران اقتصادی اروگوئه در سال 2000، سبب گردید تا مقامات کشور اروگوئه در راستای اولویت سیاست خارجی خود که بر محور مسائل تجاری و تامین منافع اقتصادی قرار دارد ضمن گسترش روابط با سایر مناطق دنیا و یافتن بازارهای جدید، از اتکاء بیش از حد به بازارهای آمریکای لاتین کاسته و گسترش روابط تجاری با ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، مکزیک و بازارهای آسیایی مانند چین و ایران را در محور برنامه های خود قرار دادند. جغرافیای طبیعی اروگوئه، قوانین سهل و آسان سرمایه گذاری خارجی در کنار استاندارد های سطح بالای زندگی در این کشور شرایطی را فراهم نموده تا در کمترین زمان ممکن بیشترین سود دهی نصیب سرمایه گذاران خارجی گردد. این کشور با ایجاد مناطق آزاد و پارک های صنعتی الهام گرفته از کشور اسپانیا در بخش هایی مانند خودرو، بیوتکنولوژی، فناوری نانو، صنایع پتروشیمی، صنعت دارو سازی، و الکترو مکاینیک به دنبال جذب سرمایه گذار می باشد. 


مهمترین دلایل جذب سرمایه گذار خارجی در اروگوئه

1-  ثبات سیاسی، اجتماعی و قضایی

      کشور اروگوئه سالهای متمادی است که به پشتوانه دمکراسی تثبیت شده و حمایت قوی قضایی، دارای ثبات سیاسی، اجتماعی و حقوقی می باشد. در حال حاضر سیستم سیاسی کشور دارای سه حزب اصلی است که به صورت متناوب در راس قدرت قرار می گیرند. نقطه مشترک همه این احزاب در مسایل اقتصادی یکی است و همواره به قوانین و نقش اقتصاد در این کشور پایبند بوده و در تلاش برای ایجاد یک محیط مناسب و قابل اعتماد برای کسب و کار می باشند.

طبق آمار و اطلاعات منتشره توسط نهادهای مرجع در امور تجارت مبنی بر شاخص های دال بر ثبات سیاسی و دمکراتیک، کشور اروگوئه در جایگاه مناسب و تراز اول دنیا قرار داشته و همواره بر این موضوع تاکید نموده است.

2-  ثبات اقتصاد کلان

      اقتصاد اروگوئه در مدت 14 سال از سال 2003 تا 2016 با رشد سالیانه 5/4 درصد توانسته است طولانی ترین دوره رشد را تجربه نماید. لازم به ذکر است است رشد اقتصادی در این کشور همواره با افزایش تولید ناخالص داخلی همراه بوده و توانسته است درآمد سرانه 5000 دلار در سال 2005 را به 15500 دلار در سال 2015 و 21000 دلار در سال 2016 برساند. پیش بینی می شود پس از سال 2020 این سرانه به بیش از 25000 دلار افزایش یافته و اروگوئه را به کشوری با تولید ناخالص بالا در منطقه آمریکای لاتین تبدیل نماید.

3-  دسترسی به بازارهای بزرگ

      به دلیل موقعیت جغرافیایی خوب اروگوئه به ویژه پایتخت آن در مجاورت آبهای آزاد، اروگوئه به عنوان دروازه ورودی به کشورهای عضو مرکوسور تلقی می گردد. این کشور با قرار گرفتن در موقعیت عالی و داشتن ارتباط با شهرهای ثروتنمد منطقه، توانسته است به عنوان یک هاب مرکزی پشتیبان منطقه ای عمل نماید

      دسترسی آزاد اروگوئه به بازارهای مرکوسور در حقیقت به معنای بازاری 270 میلیون نفری است که تقریبا 56 درصد تولید ناخالص داخلی کشورهای آمریکای لاتین را شامل می گردد. از سوی دیگر با در نظر گرفتن توافق تجاری با مکزیک و اضافه نمودن آن به بازار کشورهای عضو مرکوسور، دسترسی به بازارای وسیع با جمعیت حدود 400 میلیون نفر و کسب سهم 68 درصدی از تولید ناخالص کشورهای حوزه آمریکای لاتین برای اروگوئه فراهم شده است.

4-  مزایای سرمایه گذاران

      این کشور جزء اولین پذیرندگان سرمایه در آمریکای جنوبی است که نه تنها بزرگترین دریافت کننده سرمایه گذاری مستقیم خارجی است بلکه اولین کشور در سرمایه گذاری مجدد در بین کشورهای آمریکای لاتین است. در حقیقت میزان بالای سرمایه گذاری مجدد در این کشور نشان دهنده اعتماد سرمایه گذاران جهت کسب سودآوری و فضای مناسب تجاری در اروگوئه می باشد.

سرمایه گذاری در اروگوئه هم برای شهروندان خود و هم برای خارجیان در راستای قانون منافع ملی دنبال می شود. بنابراین سرمایه گذارخارجی انگیزه های مشابهی نظیر شهروندان اروگوئه ای برای کسب و کار و تجارت دارد. هیچ گونه تبعیضی از دیدگاه مالیاتی بین این افراد وجود نداشته و نیاز به مجوز و یا پیش ثبت نام برای انجام فعالیت ها نمی باشد. در واقع هیچ محدودیتی برای انتقال سرمایه و یا سود سرمایه گذاری به خارج از کشور وجود ندارد به نحوی که فرصت های سرمایه گذاری در زمینه های گوناگون از قبیل صنعت، تجارت و خدمات دارای سازگاری و قدرت انطباق با هر یک از خواسته های سرمایه گذارن می باشد. از جمله انگیزه ای سرمایه گذاری در این کشور می توان به قوانین روشن سرمایه گذاری، وجود مناطق آزاد، بنادر مجهز به تجهیزات بارگیری و تخلیه کالا، فرودگاهای آزاد، وجود قراردادهای مشارکت عمومی و خصوصی سرمایه گذاری، ایجاد پارک های صنعتی و اقامت موقت برای سرمایه گذاران اشاره نمود.

5-  سهولت انجام کسب و کار

      اروگوئه همواره رفتاری یکسان با سرمایه گذاران و همچنین یک دستور کار عملی معاف از محدودیت برای فعالیت های تجاری هم در موارد جابجایی سرمایه و سود سهام و هم در رابطه با خرید و فروش ارز خارجی را تضمین می نماید. مقامات اروگوئه ای به طور مستمر در تلاش برای دستیابی به یک فضای مناسب تجاری و بالاترین تسهیلات برای انجام سرمایه گذاری می باشند. در همین راستا یک سری از اصلاحات که نشان دهنده اهمیت، بهبود، کارایی و چابکی فرایند های دولتی از قبیل گشایش شرکت در یک روز و تهیه صورتحساب های مالی و امضاء های الکتریکی جهت تسهیل امور است را انجام داده و دریچه ای نوین و منحصر به فرد در تجارت خارجی گشوده است.

6-  پشتیبانی مدرن

      کشور اروگوئه مجهز به یک زیر ساخت قوی بندری درجه یک در مونه ویدئو می باشد. شبکه های جاده ای در سراسر قاره موجب گردیده تا این کشور بتواند ارتباطاتی عالی با کشورهای همسایه برقرار نماید. نکته قابل توجه این است که هم در فرودگاه های کشور و هم بنادر می توان فعالیت های تجاری آزاد را انجام داد که این امر سبب می گردد عملیات پشتیبانی مانند افزودن ارزش و صادرات مجدد کالا بدون مالیات به سهولت انجام پذیرد.

از سوی دیگر اروگوئه یکی از بهترین عرضه کنندگان برق و فعالان در عرصه تنوع سازی ماتریس انرژی به ویژه انرژی های تجدید پذیر در منطقه آمریکای لاتین است. لازم به ذکر است 90 درصد از ساکنین اروگوئه دسترسی کامل به فیبر نوری دارند. پروژه راه اندازی فیبر نوری و دسترسی به اینترنت با سرعت بالا توسط شرکت آنتل (ANTEL) در سرار کشور انجام گرفته است.

7-  پیشرو در فن آوری

      براساس شاخص های توسعه تکنولوژی و اطلاعات و ارتباطات که توسط اتحادیه بین المللی مخابرات در سال 2016 ارائه شده است، اروگوئه موقعیت برجسته ای نسبت به سایر همسایه های خود در مخروط جنوب تصاحب کرده است. در سال های اخیر شرکت مخابراتی آنتل با اتخاذ سیاست های قوی جهت سرمایه گذاری در این بخش از قبیل نصب فیبر نوری در تمامی خانه های شهروندان اروگوئه ای، ایجاد یک مرکز داده های بین المللی به عنوان بهترین مرکز داده در آمریکای لاتین و نصب کابیل فیبر نوری در زیر دریا جهت اتصال مستقیم این کشور به ایالات متحده (قرار بود در آواخر سال 2017 عملیاتی شود)، توانسته است افزایش قابل توجهی در سرعت ترافیک اطلاعات و امکان برقراری ارتباط در سطح تراز اول دنیا کسب نماید.

8-  استعدادهای ملی (منابع انسانی)

      با توجه به کیفیت بالای آموزش ابتدایی، فنی و دانشگاهی، انعطاف کارگران اروگوئه ای جهت سازگاری با فرایندهای جدید تولید و فن آوری و افزایش یادگیری سایر زبان های دنیا به ویژه انگلیسی در میان نیروی کار اروگوئه، وضعیت نیروی انسانی در این کشور همواره در حالتی پویا قرار دارد.

9-  سیاست انرژی کارآمد

      سرمایه گذاری انجام گرفته توسط اروگوئه در مقایسه با سایر کشورها بسیار مناسب است. هم دولت و هم فعالان بخش خصوصی سرمایه گذاری های قابل توجهی در این زمینه ها انجام داده اند. از سال 2010 تا 2016 مجموعا بیش از 7000 میلیون دلار سرمایه گذاری در زمینه های زیر ساخت انرژی که از اولویت های دولت به شمار می آید، انجام گرفته است.

طبق پیش بینی های صورت گرفته در طرح زیر ساخت ها (2019-2015) میزان سرمایه گذاری در این بخش به میزان 4000 میلیون دلار افزایش خواهد داشت. همچنین طبق آخرین اطلاعات منتشره توسط نهادهای آماری، اروگوئه در جایگاه سوم در زمینه میزان سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید پذیر قرار دارد. با توجه به سیاست های اتخاذ شده در تولید برق و به کار گیری انرژی باد در تولید آن، 23 درصد برق مصرفی اروگوئه از از طریق انرژی باد تولید می گردد. سیاست استفاده از انرژی باد در تولید برق کماکان از اولویت های این کشور است به طوری که در حال حاضر چهارمین کشور در جهان در تولید برق به این روش می باشد. لازم به ذکر است اروگوئه طلایه دار و پیشتاز تولید انرژی بر پایع منایع تجدید پذیر در جهان است به نحوی که در سال 2016 سهمی بیش از 90 درصدی از تولید برق با استفاده از منابع تجدید پذیر را کسب نموده است.

10-  کیفیت عالی زندگی

      مونته ویدئو شهری آرام با جمعیتی حدود 1.5 میلیون نفر می باشد. این شهر همانند پونتا دلسته که شهری توریستی است، ارئه دهنده عالی ترین شرایط زندگی، دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزش و پرورش برای همگان است. این امر سبب گردیده تا ساکنان مخروط شمالی این قاره، اروگوئه را جهت ادامه زندگی خود انتخاب نمایند. بر اساس شاخص های اندارزه گیری کیفیت، این شهر دارای بهترین کیفیت زندگی و درآمد سطح بالا می باشد. مهاجرتین این کشور یا برای ادامه فعالیت های اقتصادی و یا به منظور گذرندان دوران بازنشستکی در این شهر بسیار آرام حضور دارند. اروگوئه دارای آب و هوایی خوشایند و بدون وقایع و رخدادهای طبیعی می باشد.


ملاحظات:

      * کشور اروگوئه دارای سابقه طولانی دموکراسی و نظام با ثبات اقتصادی است و همواره تلاش نموده تا با اتخاذ مواضع صلح طلبانه و شرکت در عملیاتهای مشارکت در حفظ صلح سازمان ملل و اعزام نیرو به مناق بحرانی برای خود وجهه و اعتبار بین المللی کسب.

      *  این کشور محل برگزاری اجلاس های مهم بین المللی متعددی همچون یازدهمین اجلاس سران تجاری چین و آمریکای لاتین و کارائیب (LAC) در شهر پونتا دل استه (2017) بوده است.

      *   اروگوئه یکی از اعضای اصلی بازار مشترک جنوب (مرکوسور) به همراه برزیل، آرژانتین و پاراگوئه نقش مهمی در نهادینه کردن همگرایی منطقه ای بین کشورهای عضو ایفا می کند و مقر دبیرخانه مرکوسور در این کشور اهمیت خاصی به  این کشور بخشیده است.

      *   لازم به ذکر است بسیاری از موسسات تولیدی، کشاورزی و دامداری این کشور در اختیار جوامع مختلف یهودی تحت نام های گوناگون می باشد. در واقع حضور مکرر روسای جمهور اروگوئه در مراسمی که از سوی آنان در این کشور برگزار می گردد موید این مطلب است.